WHITE PLAINS - De Amerikaanse Tennisfederatie (USTA) zal het prijzengeld voor de winnaars van het enkelspel op de US Open verdubbelen indien de laureaat ook zegeviert in een Amerikaans zomercircuit.

Om het dubbele prijzengeld te krijgen, moet de laureaat de eerste plaats behalen in een klassement dat de tien grootste Amerikaanse toernooien voor de US Open verenigt: Indianapolis, Los Angeles, Washington, Cincinnati en Long Island bij de mannen; Stanford, San Diego, Los Angeles, New Haven en Forest Hills bij de vrouwen.

De US Open is dit jaar gedoteerd met 17,7 miljoen dollar (14,86 miljoen euro, 4,6 procent dan in 2004). In het enkelspel krijgen de winnaars (man en vrouw) 1,1 miljoen dollar. De verliezende finalist strijkt 550.000 dollar op, halve finalisten 270.000 dollar en kwartfinalisten 135.000 dollar.

Indien de winnaar van Flushing Meadows tweede eindigt in het 'circuit' zal de winstpremie met 50 procent verhoogd worden. Wie derde eindigt in het 'circuit' en de US Open op zijn naam schrijft, krijgt 25 procent meer.