- BUY: Omega Pharma
- SELL: Dexia

Omega Pharma

KBC Securities verhoogt zijn advies voor het farmaceutisch concern Omega Pharma van ,,houden'' naar ,,kopen''. Het koersdoel voor de komende twaalf maanden werd opwaarts verhoogd van 50 naar 59 euro.

Gisteren herdoopte Omega Pharma zijn afdeling Professional Health (Alpha) tot Arseus. Het project om Arseus te verzelfstandigen zit op schema. Dat moet zoals eerder al aangekondigd uitmonden in een beursgang in 2008. Arseus wil zijn omzet tegen 2010 verdubbelen tot 500 miljoen euro. De groep rekent op interne groei maar ook op frequente, kleine overnames. Vorig jaar haalde deze tak een omzet van 284 miljoen euro.

Dexia

Fideuram Wargny herhaalde gisteren zijn houdadvies voor de Belgisch-Franse financiële groep, maar verlaagde de koersdoelstelling voor de komende twaalf maanden van 20,5 tot 19,7 euro.

Vorige week kondigde Dexia de overname aan van driekwart van het kapitaal van de Turkse DenizBank. Het nieuws zorgde voor uiteenlopende adviezen. Volgens de Belgische Bank Degroof past de overname perfect in de strategie van Dexia. Volgens andere banken, zoals de Duitse Dresdner en de Nederlandse Rabo Securities, betaalt de bank te veel en dreigt ze het slachtoffer te worden van haar pogingen om de concurrentie te snel af te zijn.