Ubizen ontdekt nieuwe lekken in Internet Explorer
Jongeren met netkennis worden vaak via chatruimtes benaderd door criminelen. Foto: © AP
BRUSSEL - Het veiligheidslab van de Leuvense netwerkbeveiliger heeft drie nieuwe lekken ontdekt in de webbrowser Internet Explorer van Microsoft. Ubizen raad zijn klanten aan tijdelijk een andere browser te gebruiken.

Via twee van de drie ,,zwakke plekken'' kunnen hackers of virussen de computer van de internetsurfer volledig overnemen. Het derde lek laat de hacker toe om vertrouwelijke informatie van de surfer te stelen.

Er is momenteel geen software-patch beschikbaar van Microsoft, zodat het best is om van browser te veranderen. ,,Gelukkig heeft de onderzoeker die de kwaadaardige code ontdekte waarmee de eerste twee zwakke plekken kunnen worden misbruikt, ze niet bekendgemaakt via het Internet'', zegt onderzoeker Dirk Van Droogenbroeck. ,,Maar ervaren hackers hebben de code waarschijnlijk al ontdekt.''

Wie toch bij Internet Explorer blijft, kan het best zijn beveiligingsinstellingen aanpassen. Dit kan door ,,active scripting'' te desactiveren en overal te kiezen voor het hoogste niveau van beveiliging.

(nna)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig