-  ALITALIA. Publicatie jaarcijfers uitgesteld.
-  CANON. Dure yen noopt tot omzetwaarschuwing.
-  DEUTSCHE BANK. Overname onwaarschijnlijk
-  DEUTSCHE POST. Meer winst.
-  MARTHA STEWART. Oprichtster treedt af.
-  PETROPLUS. Verlies vergroot.
-  T-ONLINE. Teleurstellend laatste kwartaal

ALITALIA. Publicatie jaarcijfers uitgesteld.

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, die momenteel in een zware crisis verkeert, heeft de goedkeuring en de publicatie van haar resultaten over 2003 uitgesteld. De luchtvaartmaatschappij zou haar resultaten oorspronkelijk bekendmaken op 29 maart. Een nieuwe datum werd nog niet vrijgegeven. De raad van bestuur van Alitalia was maandagavond voor het eerst samengekomen, sinds Marco Zanichelli tien dagen geleden werd aangesteld als nieuwe afgevaardigd bestuurder. Zanichelli moet zo snel mogelijk een nieuw herstelplan opstellen om de maatschappij er weer bovenop te helpen.

(afp)

CANON. Dure yen noopt tot omzetwaarschuwing.

De Japanse camera- en kopieermachineproducent Canon zal volgend jaar 5,3 procent minder omzet boeken dan aanvankelijk voorzien. Oorzaak is de harde concurrentie en de dure yen. Canon denkt in 2005 voor 3.600 miljard yen (25 miljard euro) te kunnen verkopen, in plaats van de eerder gedachte 3.800 miljard yen (27 miljard euro). Het is wel meer dan de 3.330 miljard yen (23 miljard euro) die voor dit jaar op het programma staat. Canon lijdt onder de keiharde concurrentie onder fabrikanten van digitale camera's. In januari werden er 57 procent meer digitale fototoestellen geproduceerd dan vorig jaar. Maar om niet met overtollige voorraden te blijven zitten, zien de fabrikanten zich verplicht over te gaan tot prijskortingen.

(bloomberg)

DEUTSCHE BANK. Overname onwaarschijnlijk

. Josef Ackermann, topman van Deutsche Bank, is niet van plan het bedrijf te verkopen. Hij noemde de kans op een vijandige overnamepoging hoogst onwaarschijnlijk. ,,Na twee jaar gevochten te hebben voor betere resultaten willen we de vruchten van onze inspanningen kunnen plukken. We zijn niet van plan dat zomaar weg te gooien'', aldus Ackermann in de wandelgangen van een conferentie in München. De aandelen van Deutsche Bank zijn de afgelopen weken sterk gestegen doordat beleggers anticiperen op een overnamebod door bijvoorbeeld Citigroup. Maar volgens Ackermann is de herstructurering van het bedrijf belangrijker dan de aandelenkoers.

(reuters)

DEUTSCHE POST. Meer winst.

Deutsche Post heeft in het vierde kwartaal 65 procent meer winst geboekt. Kostenbeperkingen en de consolidering van het Amerikaanse Airborne Inc. deden de resultaten opfleuren. Netto verdiende het bedrijf 441 miljoen euro, tegenover 267 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 6,7 procent tot 11,1 miljard euro. Voor het hele jaar kwam de winst uit op 1,31 miljard euro, tegenover 659 miljoen euro het jaar ervoor. Het cijfer kwam overeen met de verwachtingen van analisten. Deutsche Post bereidt zich voor op de verkoop van maximaal 49 procent van zijn dochter Postbank, later dit jaar. Die zou 2,5 miljard euro kunnen opbrengen.

(bloomberg)

MARTHA STEWART. Oprichtster treedt af.

Martha Stewart verlaat de raad van bestuur van haar eigen bedrijf Martha Stewart Living Omnimedia. Zij werd vrijdag veroordeeld wegens onder meer belemmering van de rechtsgang. Volgens CNN, dat het nieuws bracht, overweegt de raad van bestuur ook de naam van het bedrijf te wijzigen. Woordvoerders van het bedrijf en van Martha Stewart weigerden het nieuws te bevestigen.

(bloomberg)

PETROPLUS. Verlies vergroot.

Het onafhankelijke Nederlandse olieraffinagebedrijf Petroplus heeft vorig jaar meer verlies gemaakt. Het verlies kwam uit op 64,2 miljoen euro, tegenover 24,6 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf wijt dat aan marktomstandigheden, de zwakke dollar, hoge prijzen voor ruwe olie en volatiele markten.

(reuters)

T-ONLINE. Teleurstellend laatste kwartaal

. De Duitse internetprovider T-Online wist de verwachtingen qua omzet en abonnementengroei in het vierde kwartaal niet in te lossen. Daardoor maakten de aandelen gisteren een tuimeling. T-Online kon een omzetgroei van slechts 10 procent laten optekenen. Het aantal breedbandabonnementen groeide met maar honderdduizend. De omzet kwam uit op 504,2 miljoen euro. De groep voorspelde wel beterschap voor dit jaar, maar dat kon beleggers niet overtuigen. Het aandeel, dat de afgelopen twaalf maanden bijna in waarde is verdubbeld, verloor gisterochtend al meteen meer dan 5 procent.

(reuters)