Net als het onafhankelijk ziekenfonds Partena begint het christelijke ziekenfonds (CM) met een project om werknemers tot beweging aan te zetten. De CM biedt bedrijven een doe-het-zelfpakket aan met onder meer een draaiboek, infobrochures, stappentellers en gadgets. Daarnaast kunnen werkgevers een lunchwandeling organiseren of een bewegingsconsulent uitnodigen om oefeningen te geven op de werkvloer. In mei en juni vinden drie studiedagen plaats.

Onder het motto ,,Twee kwartier beweegplezier'' lanceerde de CM een jaar geleden al een CM-fit-campagne. Volgens het ziekenfonds levert twee kwartier beweging per dag een aanzienlijke gezondheidswinst op.

De CM organiseerde afgelopen jaar 150 CM-fit-activiteiten voor het grote publiek en was partner in 300 andere activiteiten. Daarmee werden meer dan 150.000 Vlamingen in beweging gezet.

Het ziekenfonds wil dit jaar op hetzelfde elan doorgaan en breidt zijn fiets- en wandelactiviteiten nog verder uit. In Limburg zet het provinciebestuur zijn schouders mee onder het fietsproject.

(dds)

www.cm-fit.be