ANTWERPEN - Kim Clijsters speelt morgen in de kwartfinales van het WTA-toernooi van Antwerpen (585.000 dollar) tegen Magdalena Maleeva (WTA 21/9de reekshoofd). De Bulgaarse won vandaag in de achtste finales van de Tsjechische Iveta Benesova (WTA 113): 6-4, 6-4 in 1uur10.

Clijsters en Maleeva kwamen al vier keer tegen elkaar uit, en de eerste drie keer won de Limburgse in twee sets. Enkel in de laatste ontmoeting, in de 16de finales op Roland-Garros 2003, kon Maleeva een set afsnoepen: 6-0, 2-6, 6-1.

Na het forfait van Justine Henin-Hardenne verloor het toernooi vandaag ei zo na nog een andere speelster uit de top-20. De Zwitserse Patty Schnyder (WTA 16/5de reekshoofd) had namelijk 2 uur en 27 minuten nodig om de Oekraïnse Julia Vakulenko (WTA 77) te verslaan. De halvefinaliste van de afgelopen Australian Open verloor de eerste set in de tie-break (5/7), en moest zich bij 3-3 in de tweede set laten verzorgen voor een liesblessure. Met een ingepakte rechterbil won ze daarna echter de tweede set met 6-4, en via 7-5 in de derde set plaatste Schnyder zich al voor de derde opeenvolgende keer voor de kwartfinales in Antwerpen.

In die kwartfinales speelt Schnyder tegen de Italiaanse Silvia Farina-Elia (WTA 19/8ste reekshoofd), tegen wie ze vier van de zes onderlinge confrontaties won. Hun laatste ontmoeting dateert echter al van 2000, en toen won de Italiaanse.

Bij de laatste acht bevindt zich nog een andere Zwitserse: Myriam Casanova. Het nummer 104 van de wereld werd opgeroepen om in de tweede ronde de Russische Elena Dementieva te vervangen, en in die tweede ronde versloeg ze de Sloveense Tina Pisnik (WTA 33) met 1-6, 6-7 (4/7) en 6-4 in 1u47.

Casanova ontmoet in de kwartfinales de Tsjechische Klara Koukalova (WTA 100), vier dagen na hun confrontatie in de derde ronde van de kwalificaties. Koukalova won maandag met 6-3 en 7-5.

De laatste kwartfinale wordt gespeeld tussen de Kroatische Karolina Sprem (WTA 45), die woensdag de Zimbabwaanse Cara Black versloeg, en de winnares van de wedstrijd tussen de Tsjechische Denisa Chladkova (WTA 56) en de Française Stéphanie Foretz (WTA 130), de vervangster van Justine Henin-Hardenne. Die wedstrijd wordt vanavond gespeeld. .