ATLANTA - De Democratische senatoren John Kerry en John Edwards scoren in de peilingen beiden hoger dan de huidige Republikeinse president George Bush. In een opiniepeiling van CNN/USA Today/Gallup overvleugelt Edwards voor het eerst de huidige bewoner van het Witte Huis.

Bij een tweestrijd Bush-Kerry zou 55 procent van de Amerikanen kiezen voor de senator uit Massachusetts en 43 procent voor Bush. Indien de huidige president het tegen Edwards zou moeten opnemen, zou de senator uit North Carolina goed zijn voor 54 procent van de stemmen en zou Bush 44 procent van de stemmen achter zijn naam krijgen.

Het betreft een opiniepeiling bij 1.006 volwassenen, onder wie 568 waarschijnlijke kiezers. De peiling is maandag en dinsdag afgenomen, nog voor de resultaten van de open primary van Wisconsin waarbij Edwards na Kerry een stevige tweede werd. De foutenmarge bedraagt vier procent.

Volgens CNN is de campagneleider van Bush niet verrast. Hij zegt dat de Democratische voorverkiezingen momenteel veel aandacht krijgen en dat er ,,enorme hoeveelheden geld worden uitgegeven om de president ,,aan te vallen''.