VILVOORDE - KanaalTwee zal de komende maanden zijn programmatie geleidelijk aan vernieuwen. In maart wil de zender op zondagavond een nieuwe programma's zoals The Clinic en De Dag uitzenden. Ook voor september staan nieuwe projecten op stapel.

Dat de tweede zender van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) in het najaar geen vierde reeks plant van Big Brother, past in de vernieuwingsoperatie. ,,Voor alle duidelijkheid: we willen geen nieuwe zender lanceren'', benadrukt Jo Nachtergaele, directeur van KanaalTwee. ,,De ruggegraat van onze programmatie is oké. De komende maanden starten we stelselmatig enkele nieuwe programma's. We hebben nu al meer eigen producties en misschien komen er later nog meer bij.''

Over de nieuwe projecten die op stapel staan en in september op de buis komen, wil Nachtergaele nog geen details kwijt. Of de zender een nieuw logo of zenderstijl krijgt, is volgens de directeur niet aan de orde.

De nieuwe programma's die in maart op de buis komen, zijn alvast een voorbode van de vernieuwing. Volgende maand wil KanaalTwee een kwalitatief alternatief bieden op zondagavond. Volgens Nachtergaele kijken er op zondagavond in de winter meer mensen televisie. Hij verwijst onder meer naar de hoge kijkcijfers van onder meer Eurosong (TV1).

Vanaf 2 maart begint de zondagavond op KanaalTwee met The Clinic, een reportagereeks van Channel 4 over cosmetische chirurgie. Na de roadmovie Poolreizigers zendt KanaalTwee vanaf 7 maart op zondagavond De Dag uit. Dimitri Van Zeebroeck, onder meer gekend van JIMtv, brengt daarin ,,authentieke en intimistische'' portretten van bekende figuren.

Tijdens het weekend van 28 en 29 februari volgt KanaalTwee de 76ste uitreiking van de Oscars. De Oscarmarathon start op zaterdagavond met de ononderbroken vertoning van elf voormalige Oscarwinnende films. Zondagavond en -nacht volgt Jan Verheyen, filmkenner en programmadirecteur van de VMMa, samen met enkele andere filmfreaks de Oscarceremonie.