BRUGGE - De politierechtbank in Brugge heeft de Brugse SP.A-politica Doris De Neve veroordeeld tot 1.000 euro boete en twee maanden rijverbod voor het veroorzaken van een ongeval terwijl ze onder invloed stuurde. De ex-schepen kreeg ook 2.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, en drie maanden rijverbod omdat ze vluchtmisdrijf pleegde. Na het ongeval op 9 mei 2003 diende De Neve haar ontslag in als eerste schepen van Brugge.

De Neve had tijdens een receptie op het Brugse stadhuis te veel alcohol gedronken en reed zelf naar huis. In de Sint-Jorisstraat reed ze een fietser aan, die gewond raakte. De politica pleegde daarop vluchtmisdrijf. Enkele uren later meldde ze zich op het politiekantoor. Toen had ze nog 0,8 promille alcohol in het bloed.

De ex-schepen zal de burgerlijke partij ook moeten vergoeden. De rechtbank sprak 1.000 euro boete met uitstel uit nadat haar advocaat pleitte dat ze al ernstig gestraft was bij haar onvoorziene aftreden als schepen. De Neve zetelt nog steeds in de Brugse gemeenteraad.