-  DAF TRUCKS. Zoekt 45 mensen voor Westerlo.
-  HESSE-NOORDNATIE. Moederbedrijf investeert 300 miljoen euro
-  ING BELGIË. Bruno Colmant wordt gedelegeerd bestuurder.

DAF TRUCKS. Zoekt 45 mensen voor Westerlo.

Bij de vestiging van de Nederlandse vrachtwagenfabrikant Daf Trucks in Oevel (Westerlo) worden 45 mensen in dienst genomen. Door een toenemende vraag naar vrachtwagens heeft het moederbedrijf nu al enige tijd de productie verhoogd. Eind vorig jaar werden ook al extra mensen in dienst genomen. Bij Daf in Oevel werken nu bijna 1.700 mensen.

Daf voerde in 2002 nog een herstructurering door. Een aantal oudere werknemers moest toen met brugpensioen en een aantal tijdelijke contracten werd niet verlengd. Het gros van de werknemers dat nu in dienst is genomen, zijn arbeiders met een tijdelijk contract.

(belga)

HESSE-NOORDNATIE. Moederbedrijf investeert 300 miljoen euro

Het Singaporese PSA, het moederbedrijf van Hesse-Noord Natie (HNN) investeert 300 miljoen euro in de bouw van een nieuwe containerterminal aan de westkant van het Deurganckdok. Tegen 2007 zullen de activiteiten op de terminal tussen 1.000 en 1.100 arbeidsplaatsen extra opleveren, stelt de gedelegeerd bestuurder van Hesse-Noord Natie, Philip Van Gestel.

Het eerste gedeelte van de los- en laadkaaien moet eind 2005 in gebruik worden genomen, zegt Van Gestel. De eerste fase omvat 1.300 meter kaaien. Het volstaat om drie containerschepen tegelijkertijd te behandelen.

De totale kaailengte die Hesse-Noord Natie gaat uitbaten bedraagt 2.750 meter. Van Gestel verwacht dat tegen begin 2007 over de volledige lengte van de terminal containerschepen kunnen aanmeren om containers te lossen of te laden.

De eerste grote klant voor de terminal wordt de Canadese containerrederij Canadian Pacific. De trafieken van deze reder - jaarlijks goed voor 400.000 containers - worden nu behandeld op de Europaterminal op de rechter Scheldeoever.

Het Antwerpse havenbedrijf en PSA ondertekenden afgelopen vrijdag in Singapore de concessie-overeenkomst over de westkant aan het Deurganckdok.

(pse)

ING BELGIË. Bruno Colmant wordt gedelegeerd bestuurder.

Bruno Colmant wordt op de algemene vergadering van ING België voorgedragen als gedelegeerd bestuurder en lid van het directiecomité. Zijn benoeming is het gevolg van de benoeming van Eric Boyer de la Giroday als lid van het uitvoerend comité van de ING Groep. Als gevolg van die benoeming, verzaakt hij aan zijn verantwoordelijkheden binnen het directiecomité van ING België, maar blijft hij wel bestuurder.

Colmant zou binnen het directiecomité verantwoordelijk worden voor corporate banking, financial institutions en investment banking. Hij wordt ook verantwoordelijk voor investment management, een bevoegdheid die hij overneemt van Luc Vandewalle, de voorzitter van de bank.

Colmant (42) ging voor de vroegere BBL werken in 1996. In 1999 werd hij auditeur-generaal, en in 2002 gedelegeerd bestuurder van Crédit Européen Luxembourg (intussen ING Luxembourg).