BRUSSEL HITservices neemt een deel van de netwerkbeveiligingsactiviteiten over van telecomoperator Scarlet uit Vilvoorde. Het gaat om de managed services en de streaming en firewall services. Hiermee wil het IT-bedrijf uit Ieper verder uitgroeien als beveiligingsspecialist voor kleine en middelgrote bedrijven.

Scarlet, dat in 2003 de activiteiten van KPN België overnam, legt zich meer toe op telefonie- en internet-diensten voor de residentiële en de zakelijke markt en bedient met 325 werknemers ongeveer 1,5 miljoen klanten in de Benelux. Scarlet heeft dit deel van zijn dienstverlening verkocht aan HITservices omdat doorgedreven specialisatie op elk domein voor het telecombedrijf niet wenselijk is. Scarlet moet in ons land vooral opboksen tegen Belgacom dat na zes jaar liberalisering van de telecommunicatiemarkt bij de bedrijven de dominante operator blijft, zowel voor telefonie, gsm-communicatie als Internet.

HITservices biedt sedert jaren aan kmo's diensten voor het beheer van ICT-infrastructuur, van connectiviteit en van beveiliging. Het IT-bedrijf profileert zich door de overeenkomst nog nadrukkelijker als IT-beveiligingsspecialist en zal vooral kunnen profiteren van de schaalvergroting. HITservices beschikt ook over zijn eigen data-center om klanten op maat diensten aan te bieden en de maandelijkse kosten van de ICT-factuur te helpen verlagen.

De overdracht, waarvan de prijs niet wordt meegedeeld, is tot stand gekomen met de hulp van de vroegere topman van KPN België, Fernand Hollevoet, die nu voorzitter is van de raad van bestuur van HITservices.

(nna)