ZWIJNAARDE - Het biotechbedrijf Devgen heeft gisteren de inschrijvingstermijn voor haar beursgang ,,succesvol'' afgesloten. Doordat ook de overinschrijvingsoptie uitgeoefend zal worden, heeft Devgen uitzicht op 34,5 miljoen euro vers geld.

De introductieprijs zal tussen 7,5 en 10 euro liggen. Het uitgangspunt was om 15 procent te plaatsen bij de particuliere beleggers en de rest bij gespecialiseerde fondsen. Gisteren was te horen dat beide tranches overschreven zijn.

Devgen is opgetogen omdat de voorbije maanden biotech niet echt in de bovenste lade lag bij de beleggers. Verscheidene beursplannen werden afgeblazen en het Belgisch-Nederlandse Galapagos moest zijn kapitaalverhoging terugschroeven. En deze week was Innogenetics, de buur van Devgen in het technologiepark van Zwijnaarde, de kop van Jut nadat het had meegedeeld dat het uittesten van zijn hepatitis C-bestrijder langer zal duren dan gepland. Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos liet gisteren nog weten dat het, door de uitoefening van de overschrijvingsoptie, nog 2 miljoen euro extra binnen heeft gehaald, waardoor de beursgang 22,4 miljoen opleverde.

(pse)