KINSHASA - Majoor Eric Lengue, de man achter de mislukte staatsgreep in Congo vorige vrijdag, en zijn aanhangers zouden zijn gelokaliseerd in het district van Lukaya, een provincie in Bas-Congo niet ver van de Angolese grens.

Antoine Ghonda, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, verklaarde gisteren aan Radio Okapi dat de majoor en zijn opstandige soldaten zullen worden opgepakt en teruggebracht naar Kinshasa, zelfs indien ze de grens naar Angola zouden oversteken. De krant Le Phare meldde dat majoor Lengue, een officier van de presidentiële garde die tot vrijdag beschouwd werd als een vertrouweling van president Joseph Kabila, opgemerkt is in Kimpangu, zo'n 250 kilometer van Kinshasa. De krant voegde er nog aan toe dat drie vermoedelijke medeplichtigen van de majoor in burger werden opgepakt in de periferie van Lumuzu.

In een radio-interview geeft minister van Informatie Vital Kamerhe aan dat acht tot twaalf vermoedelijke mededaders van de coup werden aangehouden.

De Congolese regering zegt bij de Angolese autoriteiten te hebben aangedrongen op een eventuele uitlevering van Lengue mocht hij naar buurland Angola vluchten, aldus nog Radio Okapi.