AMSTERDAM (anp) - De pogingen van U2-zanger Bono om ook te slagen in het zakenleven heeft de interesse van de Nederlandse mediagigant John de Mol getrokken. De Mol is onder meer de man van de commerciële radio 4FM.

De Mol is al een jaar betrokken bij Elevation Partners, een investeringsmaatschappij waarin Bono participeert. De mediaondernemer doet dat via zijn investeringsmaatschappij Talpa.

Elevation Partners heeft ongeveer 1,8 miljard dollar aan kapitaal bijeengebracht voor investeringen in vernieuwende entertainment- en mediabedrijven. De Mol is een van de ,,limited partners'', bevestigde een woordvoerder van Talpa. De Mol wil niet zeggen hoeveel geld hij in de deelneming heeft gestoken.

,,Dit is een interessante investering'', aldus de woordvoerder. ,,Ze past ook bij de visie die Talpa momenteel uitdraagt.''

De Mol zou al vanaf het begin bij Elevation Partners zijn betrokken. De investeringsgroep bestaat naast Bono uit onder anderen Fred Anderson, de voormalige financieel directeur van Apple, en John Riccitiello, die een topfunctie heeft bekleed bij de games-fabrikant Electronic Arts. Riccitiello en De Mol zijn bekenden van elkaar.