Het was al even geleden, maar gisteren klommen de beurzen in de drie regio's nog eens schouder aan schouder.

In Azië waren verscheidene markten gesloten omdat er nog Kerstmis wordt gevierd. De Japanse banken en ook industriële waarden klommen na de publicatie van een overheidsrapport waaruit blijkt dat de industriële productie afgelopen maand is gestegen.

In Europa werd vooral kracht geput uit de Amerikaanse index van het consumentenvertrouwen. Meer dan andere sectoren haalden vooral de technologiewaarden er voordeel uit. Zij exporteren in verhouding meer naar de VS. Alcatel klom 2,3 %, SAP ging 0,9 %.

Bij de verzekeraars werd nog verlies geleden, hoewel steeds meer duidelijk wordt dat de schade die door de vloedgolf in Azië werd aangericht nauwelijks verzekerd was. Swiss Reinsurance zakte 1,4 % en Scar ging 1,4 % omlaag. Munich Re was de enige uitzondering. De grootste herverzekeraar ter wereld klom een half procent.

In Amerika speelde uiteraard de stijging van het consumentenvertrouwen en de internetaandelen hadden de wind in de zeilen na een upgrading van Amazon.com. Zowel de Dow als de Nasdaq stonden rond de middag een half procent hoger.