-  ALITALIA. Schuld teruggebracht.
-  BLOCKBUSTER. Bod op concurrent.
-  JOHNSON & JOHNSON. Aanvraag voor ejaculatiepil.
-  NEUHAUS. Verkoopt Nederlands filiaal aan het management.
-  PARMALAT. Meer winst.
-  PUNCH INTERNATIONAL. Referentieaandeelhouder Prolion.
-  STORA ENSO. Dollar drukt winst.

ALITALIA. Schuld teruggebracht.

Luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn schulden in november met 1 procent kunnen verlagen. De nettoschuld bedraagt nu nog 1,658 miljard euro.

(bloomberg)

BLOCKBUSTER. Bod op concurrent.

Blockbuster, de grootste Amerikaanse keten van videotheken, heeft een bod van 700 miljoen dollar uitgebracht op zijn concurrent Hollywood Entertainment. Als Hollywood Entertainment het bod afwijst, zal Blockbuster een vijandig bod uitbrengen.

(bloomberg)

JOHNSON & JOHNSON. Aanvraag voor ejaculatiepil.

Johnson & Johnson heeft een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van een geneesmiddel tegen premature ejaculatie. Analisten denken dat er een markt van meer dan een miljard dollar bestaat voor zo'n pil.

(bloomberg)

NEUHAUS. Verkoopt Nederlands filiaal aan het management.

Het Nederlandse Neuhaus-filiaal Cacao en Chocoladefabriek Union komen via een management buy-out in de handen van algemeen directeur Peter Samyn. Neuhaus verwerft een participatie van 20 %. Het effect van deze operatie op het geconsolideerd resultaat van de groep van het lopende boekjaar is een exceptionele last van 908.000 euro.

(tnl)

PARMALAT. Meer winst.

Parmalat Finanziaria, het onder gerechtelijk akkoord werkende Italiaanse voedingsbedrijf, heeft zijn winst in de afgelopen elf maanden met 62 procent kunnen optrekken. Zonder rentelasten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen bedroeg de winst ruim 250 miljoen euro.

(bloomberg)

PUNCH INTERNATIONAL. Referentieaandeelhouder Prolion.

Punch International gaat het grootste deel van zijn vorderingen op de melkrobotproducent Prolion converteren in aandelen. Punch bezat de controle over Prolion al sinds juni, toen het een vordering van 10,8 miljoen lastens Prolion overnam.

STORA ENSO. Dollar drukt winst.

De Finse papierproducent Stora Enso zal zijn winst zien slinken door de hoge dollarkoers. Het bedrijf verkoopt ongeveer een vijfde van zijn productie in Noord-Amerika. Stora Enso heeft een vestiging in Gent.

(bloomberg)