Ouders Karst Tates weten niet wat zoon bezielde
Foto: photo news

De ouders van Karst Richard Tates hebben geen flauw idee wat hun 38-jarige zoon kan hebben bezield om op Koninginnedag een aanslag te wagen op het Nederlandse koningshuis. 'Wij zijn enorm geschokt. Wij weten niet waarom hij dat gedaan heeft', zegt vader Bert. 'Wij willen en kunnen als familie helemaal niets ondernemen. Wij geven dan ook even geen antwoord op uw vragen.'

 

Volgens de buren in het rustige Zevenaar zijn de ouders van Karst Tates dubbel in de rouw. Zij noemen hun woning dan ook het huis van de rouw . 'Enerzijds is toch hun zoon overleden. Anderzijds heeft heel Nederland gezien wat een bloedbad die zoon tijdens Koninginnedag heeft aangericht. Er zijn zes onschuldige doden gevallen op wat een feestdag had moeten zijn. Iedereen wil hun zoon aan de schandpaal spijkeren. Dat is het ergste wat je als ouders kan overkomen', zegt een buurvrouw.

De buurt laat de ouders van Karst Tates echter niet in de steek. Veruit de meesten komen aanbellen en als vader Bert opendoet, proberen ze hem een hart onder de riem te steken. De moeder, die actief is in het vrijwilligerswerk, heeft zich nog niet laten zien. Daarom ook steken sommige vrienden en kennissen een briefje met een woord van steun in de bus van het ouderlijke huis van Karst Tates.

(YB)