Uitzendkrachten mogen stakers niet vervangen. Bedrijven mogen tijdens een staking hun stakende werknemers niet vervangen door uitzendkrachten. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank vrijdag gevonnist tijdens de algemene staking van het ABVV.

De Voedingscentrale van het ABVV had een kort geding aangespannen tegen het bedrijf Neuhaus uit Vlezenbeek. Dat had zes uitzendkrachten aangenomen om de stakers te vervangen, maar de rechter verbood dat op straffe van een dwangsom van 2.500 euro per werkkracht.

(belga)

Deutsche Post neemt MailMerge over. Deutsche Post heeft het Nederlandse postbedrijf MailMerge overgenomen. De oprichters van het bedrijf uit Wormerveer houden een minderheidsbelang. Financiële details over de transactie worden niet verstrekt.

MailMerge is sinds 2000 actief als postbezorger voor bedrijven. Het bedrijf was vorig jaar voor het eerst winstgevend bij een omzet van 10 miljoen euro. Voor dit jaar mikt MailMerge op een omzet van circa 12,5 miljoen euro. Winstcijfers geeft het bedrijf niet. MailMerge telt 24 vaste werknemers. Bij het bedrijf werken bovendien zo'n 150 tijdelijke krachten.

(anp)

Interesse voor afdelingen AgfaPhoto. Het Japanse bedrijf Fuji, gespecialiseerd in beeldtechnologie, heeft interesse om de afdeling laboratoriumtoestellen van AgfaPhoto te kopen.

Daarnaast is het Britse Photo-Me geïnteresseerd in de film- en papieractiviteit. Dat deelde een woordvoerder van het AgfaPhoto woensdag mee.

Als er tegen het eind van deze week geen beslissing valt, moet AgfaPhoto eind december zijn deuren sluiten. In Leverkusen bij Keulen, waar het bedrijf gevestigd is, zijn duizend werknemers aan de slag.

AgfaPhoto diende eind mei een faillissementsaanvraag in, nadat het bedrijf in november 2004 door Agfa-Gevaert via een management buy-out aan een groep investeerders was verkocht.

(dpa)

Verkoop terreinwagens blijft stijgen. Het aantal 4x4's dat sinds januari 2005 werd ingeschreven is gestegen met 9,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2004.

Nummer één op de lijst van ingeschreven 4x4's is Hyundai met 5.108 eenheden, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Toyota komt op de tweede plaats.

(belga)