1946: De eerste computer, de ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Calculator) ziet het daglicht. De ENIAC was 30 meter lang, 3 meter hoog en 1 meter diep. Hij woog 30.000 kilo en was uitgerust met 18.000 radiobuizen.

1969: Het Arpanetwerk wordt opgezet door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ze wilden een netwerk van computers die met elkaar konden praten. Om dat mogelijk te maken werd een methode (protocol) ontwikkeld om informatie door te sturen, het TCP/IP-protocol (Transmision Control protocol/Internet Procotol).1971: Een nieuwe doorbraak kwam er met de komst van de microprocessor, waarbij de hele processor op één chip was ondergebracht.1972: E-mail onstaat. De elektronische post is de eerste toepassing voor het internet. Twee jaar later bestond 75 procent van alle verkeer over het Arpanet uit e-mailberichten.1975: Bill Gates en Paul Allen richten Microsoft op.1976: Steve Jobs en Steve Wozniak richten de Apple Computer Company op.1981: IBM ontwikkelde in 1981 zijn eerste personal computer.

1984

{bull} Philips en Sony introduceren de CD-ROM.

{bull} Apple ontwikkelt de Macintosh, de eerste computer met een grafische interface.

1985

{bull} Het eerste DTP (Desktop Publishing) programma Pagemaker wordt op de markt gebracht.

{bull} Microsoft brengt Windows op de markt als reactie op de Macintosch, de Atari en de Amiga computers.

1986

NSFNET ontstaat. Het gaat om een nieuw netwerk dat ontwikkeld werd door de National Science Foundation voor wetenschappers en onderwijsinstellingen.1989

{bull} Microsoft introduceert de tekstverwerker Word voor Windows.

{bull} De honderdste computer wordt op het internet aangesloten.

1991: Het World Wide Web ziet het daglicht. Dit systeem laat computergebruikers toe om een grote hoeveelheid aan informatie te bekijken en uit te wisselen.1994: Oprichting van Yahoo.

1995: Amazon.com opent zijn internetdeuren, en de internetveiling eBay wordt opgericht door Pierre Omidyar.

1998: Sergey Brin en Larry Page brengen hun zoekrobot onder in het bedrijf Google.2000: De computerwereld overleeft de zogenaamde millenium-bug. Bedrijven hadden schrik dat de computers die alleen keken naar de laatste twee cijfers (99 voor 1999) zouden denken dat het opnieuw 1900 werd, in plaats van 2000.2006: De vijfde generatie computers, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is nog volop in ontwikkeling. Het doel van de vijfde generatie computers is de ontwikkeling van apparatuur die reageert op gesproken taal en die verder in staat zal zijn te leren en zichzelf te organiseren en ontwikkelen.