-  BASE. Bereidt zich voor op oudejaar.
-  SCARLET. Licht op groen voor overname Tiscali België.
-  SNBA. Akkoord met Virgin mag.
-  MARIONNAUD. Frère stuwt aandeel omhoog.
-  ROSNEFT. Meer winst.

BASE. Bereidt zich voor op oudejaar.

Vanaf 22 december tot 6 januari heeft Base een freeze-periode voor het netwerk ingelast. Dit betekent dat tijdens deze periode geen grote veranderingen aan het netwerk zullen plaatsvinden. Bovendien wordt de capaciteit maximaal gegarandeerd. Base houdt permanent 20 medewerkers stand-by.

(nna)

SCARLET. Licht op groen voor overname Tiscali België.

De Belgische Raad voor de Mededinging heeft de overname van Tiscali België door het Nederlandse telecombedrijf Scarlet goedgekeurd. Scarlet kondigde de overname eind november aan. Met de overeenkomst is een bedrag van 19 miljoen euro gemoeid.

(belga)

SNBA. Akkoord met Virgin mag.

De Belgische Raad voor de Mededinging heeft ook het licht op groen gezet voor het akkoord dat luchtvaartmaatschappijen SN Brussels Airlines (SNBA) en Virgin Express onder het gemeenschappelijk aandeelhouderschap van SN Airholding plaatst. Zo worden SNBA en Virgin Express zusterbedrijven. Op 5 oktober ondertekenden de aandeelhouders van de twee luchtvaartmaatschappijen een akkoord daarover.

(belga)

MARIONNAUD. Frère stuwt aandeel omhoog.

Het aandeel van de Franse parfumketen Marionnaud ging gisterennamiddag ruim 20 procent hoger. De stijging kwam er nadat bekend raakte dat de Belgische financier Albert Frère via zijn holding Distripar een belang van 5 procent nam in de keten. De keten verloor afgelopen dinsdag nog een derde van zijn beurswaarde na de bekendmaking van teleurstellende resultaten tijdens het eerste semester en een herziening van de resultaten van de twee voorbije jaren als gevolg van boekhoudkundige problemen.

(reuters)

ROSNEFT. Meer winst.

Het Russische staatsoliebedrijf Rosneft heeft in de eerste helft van het jaar 90 procent meer winst geboekt. De inkomsten stegen met 37 procent tot 2,3 miljard dollar, de nettowinst steeg tot 340 miljoen dollar. Rosneft kocht vorige week nog de Baikal Finance Group, de groep die de olieproductie-unit Yuganskneftegaz, van het olieconcern Yukos kocht.

(bloomberg)