-  Horeca gebruikt regeling gelegenheidsarbeid
-  Toevloed om muntstukken te ruilen
-  Superbenzine goedkoper

Horeca gebruikt regeling gelegenheidsarbeid

Eind 2003 maakten 1.603 werkgevers gebruik van de regeling inzake gelegenheidsarbeid in de horeca, een stijging met bijna 25 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. In voltijdse equivalenten was er een stijging van 262 tot 387 werknemers. Dat antwoordde de minister van Werk, Freya Van den Bossche (SP.A), op een schriftelijke vraag van het kamerlid Guy D'haeseleer (Vlaams Belang). Via deze regeling kan de werkgever tegen een goedkoop tarief inzake sociale bijdragen een beroep doen op gelegenheidsarbeiders voor maximum 45 dagen per jaar.

(belga)

Toevloed om muntstukken te ruilen

De Nationale Bank wordt overspoeld door mensen die hun Belgische muntstukken willen omruilen. Dat kan nog tot en met 31 december 2004. ,,In Brussel ontvangen we nu dagelijks zo'n 500 klanten. Dat zijn er vijf keer meer dan op een gewone dag'', zegt woordvoerster Kristin Bosman. Eind november waren er nog voor 190,8 miljoen euro Belgische munten niet gewisseld.

(belga)

Superbenzine goedkoper

Superbenzine wordt vandaag 1,9 eurocent goedkoper. Vanaf vandaag mag voor een liter superbenzine zonder lood 95 ron maximum 1,087 euro gevraagd worden. De prijs voor een liter superbenzine 98 ron zwavelarm mag 1,114 euro kosten.

(belga)