EINDHOVEN - Vrachtwagenconstructeur DAF Trucks gaat begin oktober in totaal 140 nieuwe werknemers aanwerven in zijn vestigingen in het Nederlandse Eindhoven en in Westerlo. De aanwervingen zijn een gevolg van het groeiende succes van DAF Trucks op de bedrijfsautomarkt. Dat heeft woordvoerder Rob Appels van DAF Trucks Eindhoven laten weten. In Westerlo komen er 20 werknemers bij.

DAF Trucks heeft momenteel een aandeel van 13 procent op de markt van bedrijfsvrachtwagens. ,,Dat is een absoluut record in de geschiedenis van DAF", aldus nog de woordvoerder. Om de toenemende vraag naar de vrachtwagens van DAF te kunnen opvangen, zal de productie bij DAF Trucks vanaf begin oktober van 130 vrachtwagens per dag via een tussenstadium van 137 opgetrokken worden naar 144 vrachtwagens per dag, zo luidt het.

Om dat verhoogde productievolume te kunnen opvangen, zullen er in de vestiging van DAF Trucks in Eindhoven 120 bijkomende arbeidskrachten en in die van Westerlo 20 bijkomende werknemers aangeworden worden, zo zegt Appels.

DAF Trucks beschikt naast de vestiging in Westerlo in België nog over een verkoopsafdeling in Temse. Bij Daf Trucks Eindhoven werken 4.000 mensen. In de vestiging in Westerlo zijn er dat 1.500. DAF Trucks is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar.