Gilles Roudy nieuwe directeur Carrefour België
Foto: blg
BRUSSEL - Gilles Roudy neemt de functie van uitvoerend directeur van Carrefour België over van Gilles Petit, die werd benoemd tot directeur belast met de 'Andere Europese Landen'.

De kersverse directeur van Carrefour België, Gilles Roudy, is al 24 jaar actief bij de groep waar hij zijn loopbaan begon als stagiair aan de kassa's. Momenteel houdt hij zich bezig met een verkenning van de Belgische winkels en het bezoeken van alle zetels van de groep. Deze eerste missie zou tegen eind november afgerond moeten zijn.

Gilles Petit zou op zijn beurt eerst de balans opmaken van zijn jaren aan het hoofd van Carrefour België alvorens zijn nieuwe functie binnen de directie Andere Europese landen (Polen, Tsjechië, Slovakije, Griekenland, Zwitserland en Turkije) op te nemen. ,,Over het algemeen is de balans positief. We hebben het omzetcijfer geherdefinieerd, de markten zijn opnieuw stabiel en de marges zijn belangrijker geworden dan de kosten", legde Petit uit. Hij herinnerde er tevens aan dat er 8 miljard oude Belgische frank (200 miljoen euro) voor nodig was om de overgang van de groep en de hervorming van de supermarkten onder de paraplu van Carrefour te verzekeren.

,,De onderneming is op de goede weg. Het belangrijke is om nu niet te ontsporen", verklaarde op zijn beurt Gilles Roudy, die evenwel aangaf dat het nog te vroeg is om een gok te doen over de marktaandelen.

Voorlopig lijkt het erop dat er voor eind 2006 of begin 2007 geen openingen van nieuwe hypermarkten zijn gepland. Wat GB Express betreft, werden de vooropgestelde cijfers begin juli door de distributiegroep bevestigd. Tegen het einde van dit jaar zou het aantal GB Express winkels, momenteel 39, de kaap van 50 moeten overschrijden.