BRUSSEL - Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) krijgt vanaf 1 oktober een nieuwe administratief en financieel directeur. Het gaat om de 36-jarige Hans Everaert. Hij volgt Rudy Verzyck op, die eerder dit jaar uit zijn functie werd gezet naar aanleiding van een doorlichting van de financiering van de Vlaamse film ,,De Zaak Alzheimer".

Everaert is economist van opleiding en werkte eerder bij PriceWaterhouseCoopers, Seghers Better Technology for Water en Umicore. ,,Hij heeft geen directe ervaring in de sector, maar is gepassioneerd door film", weet VAF-intendant Luckas Vander Taelen.

Het VAF is sinds het einde van 2002 verantwoordelijk voor de financiering van de audiovisuele sector in Vlaanderen. Eind vorig jaar liet toenmalig minister van Cultuur Paul Van Grembergen een audit uitvoeren naar de financiering van de film ,,De Zaak Alzheimer", waarbij volgens de minister onregelmatigheden aan het licht kwamen. Dat leidde tot het ontslag van financieel directeur Rudy Verzyck en voorzitter Jan Dyck.

Een nieuwe voorzitter is er vooralsnog niet. ,,De nieuwe Vlaamse regering moet de raad van bestuur bevestigen", stelt Vander Taelen. Tot dan blijft waarnemend voorzitter Filip Van Damme op post.