BRUSSEL - Blauwe aardappelchips. De supermarktketen Delhaize pakte eind vorig jaar uit met deze nieuwigheid, die bij het publiek zowel op totale afkeer als op hevig enthousiasme werd onthaald. De voorbije maanden waren de blauwe chips niet meer in de winkelrekken te bespeuren, maar ze komen terug: eind volgende maand liggen ze weer in de winkel, en deze keer voorgoed.

,,Onze oorspronkelijke bedoeling was om met de chips een one shot actie te houden'', zegt Greta Nevens van de aankoopdienst van Delhaize. ,,Ze waren echter een enorm succes. Daarom hebben we beslist om ze permanent in het assortiment te nemen.''

De blauwe chips zullen verkrijgbaar zijn in alle grote Delhaize-supermarkten. De zelfstandige AD Delhaizes mogen zelf beslissen of ze de rariteit zullen verkopen.

De blauwe chips worden gemaakt van een natuurlijk blauwe aardappelsoort en bevatten geen extra kleurstoffen. Het Amerikaanse bedrijf Hain Celestial brengt ze op de markt onder de merknaam Terra Chips . Blauwe voedingswaren komen in de natuur maar zeer zelden voor, wat ook de afkeer verklaart van sommige consumenten.

(wdp)