-  Adidas-Salomon en Porsche Design sluiten langlopend akkoord
-  Gsm-oplossing voor vliegtuig
-  Virgin Express verhoogt kerosinetoeslag
-  Ombudsdienst voor Telecom staakt
-  InBev fuseert in Brazilië

Adidas-Salomon en Porsche Design sluiten langlopend akkoord

Sportartikelenfabrikant Adidas-Salomon en Porsche Design hebben een langlopend partnerschap afgesloten. Doel van de samenwerking is gezamenlijk een technologisch georiënteerd ,,premium merk'' op sportgebied uit te bouwen. Het partnerschap slaat ook op licentiehandel. Onder de namen Porsche Design en de merknamen Adidas en TaylorMade zullen sportschoenen en -kleding (golf-, tennis- en loopuitrusting) ontworpen en ontwikkeld worden.

(dpa)

Gsm-oplossing voor vliegtuig

Het technologieconcern Siemens en het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS gaan samen telefonie- en internettoepassingen voor vliegtuigen ontwikkelen. Samen met Airbus zal worden gewerkt aan een oplossing voor het gebruik van telecommunicatie, met de mobilofoonstandaard gsm, in vliegtuigen. Siemens levert daarbij de mobilofoontechnologie, terwijl Airbus de integratie in de bestaande elektronicasystemen in vliegtuigen voor zijn rekening neemt.

(dpa)

Virgin Express verhoogt kerosinetoeslag

Luchtvaartmaatschappij Virgin Express verhoogt als gevolg van de dure olieprijzen haar kerosinetoeslag. Er komt een extra kerosinetoeslag van 2 euro per passagier voor alle reservaties vanaf 15 juli 2005. De totale toeslag zal dan 10 euro per passagier per traject bedragen. De vorige verhoging van de toeslag dateert van oktober 2004.

(belga)

Ombudsdienst voor Telecom staakt

Uit protest tegen het ontslag van een medewerker heeft het personeel van de ombudsdienst voor Telecommunicatie vrijdagnamiddag het werk neergelegd. Nieuwe acties worden niet uitgesloten. Het personeel en de vakbonden (ACOD, ACV-Transcom en VSOA) nemen het niet dat ombudsman Luc Tuerlinckx een contractuele medewerker heeft ontslagen. Het personeel richt zich nu tot de Raad van het BIPT.

(belga)InBev fuseert in Brazilië

Brouwer InBev wil InBev Holding Brasil, een 100 procent Braziliaanse dochter van InBev die een economische belang van 55,5 procent heeft in AmBev, laten opgaan in AmBev. De fusie past in een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur., die eerder al leidde tot de fusie van andere Braziliaanse vennootschappen met AmBev en InBev Holding Brasil. De fusie zal zowel voor AmBev als voor InBev financiële voordelen inhouden.

(pdd)