BRUSSEL (belga) - De federale minister van Consumentenzaken, Freya Van den Bossche (SP.A), gaat in op de vraag van de ombudsdienst van De Post om zijn bevoegdheden uit te breiden naar andere spelers in de sector.

In een persbericht belooft de minister, samen met Johan Vande Lanotte (SP.A), de minister bevoegd voor Overheidsbedrijven, om de bevoegdheden uit de breiden naar de hele sector van post, pakjes en koeriersbedrijven. Dat zou tegen 2006, bij de bekendmaking van het jaarverslag 2005, een feit moeten zijn.

De ombudsdienst lanceerde gisteren, bij de voorstelling van het jaarverslag 2004 (zie hierboven) , de vraag om meer bevoegdheden. Dat de dienst enkel over De Post kan oordelen, leidt tot rechtsonzekerheid, was de kritiek. In de distributie van post en pakjes zijn nu eenmaal meerdere actoren waar iets kan mislopen. Voortaan zou de klant dus ook met vragen en klachten over DHL, TNT of ABX en kleinere nationale koeriersbedrijven zoals Chronopost, World Courier of Day by Day bij de ombudsdienst terechtkunnen.