-  Belgacom focust op digitale cinema
-  BP Feluy wordt Innovene Feluy
-  Huurprijzen Brusselse kantoren gedaald
-  Staking bij Bosch
-  Sterke daling Nederlands consumentenvertrouwen
-  Staking Vers l'Avenir opgeschort

Belgacom focust op digitale cinema

Belgacom gaat digitale cinema gebruiken als een van de speerpunten van zijn marketingstrategie. Het telecombedrijf lanceert een grootse campagne die de revolutie binnen de filmwereld in de kijker zet. De reclamecampagne loopt onder de noemer The Digital Adventure . De rode draad is een website, www.belgacommovie.be. Met de nieuwe strategie wil Belgacom de doelgroep van de jonge, hoger opgeleide mensen bereiken.

(belga)

BP Feluy wordt Innovene Feluy

De BP-fabriek in het Henegouwse Feluy wordt vanaf 1 juni omgedoopt in Innovene Feluy. BP maakte in april 2004 zijn voornemen bekend om een onafhankelijke entiteit te creëren die een groot deel van zijn petrochemische activiteiten zou hergroeperen. Dat gebeurt onder de naam Innovene.

Het gaat wereldwijd om 26 vestigingen, goed voor 8.500 mensen. Eén van de 26 sites is die van Feluy. Er werken meer dan 200 mensen.

(belga)

Huurprijzen Brusselse kantoren gedaald

De huurprijzen voor kantoorruimte in Brussel zijn tijdens het eerste kwartaal van het jaar gedaald.

De tophuurprijzen stonden volgens vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle in verscheidene districten sterk onder druk. In de Leopoldwijk deed zich bijvoorbeeld een daling met 3,4% voor.

De verhuring van kantoorruimte in Brussel tekende tijdens de eerste drie maanden van het jaar wel een stijging op van 15% tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar.

(belga)

Staking bij BoschDe arbeiders van ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen hebben donderdagmiddag rond 13 uur het werk neergelegd. Dat gebeurde nadat gesprekken tussen directie en vakbonden over het herstructureringsplan op niets waren uitgedraaid. De staking duurt minstens tot het weekend. De directie maakte eind april bekend dat bij het bedrijf tegen eind 2008 264 van de ongeveer 1.600 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen.

(belga)

Sterke daling Nederlands consumentenvertrouwen

De index van het consumentenvertrouwen in Nederland nam een duik van min 16 in april naar min 22 in mei. De stevige daling komt er na vier maanden van toenemend optimisme. De Nederlanders zijn vooral somberder over de economische vooruitzichten voor de komende twaalf maanden.

(anp)

Staking Vers l'Avenir opgeschortDe staking bij de drukkerij van de Franstalige krantengroep Vers l'Avenir is opgeschort tot volgende week donderdag. Dat werd beslist op een personeelsvergadering van het bedrijf. Bij de drukkerij werd al 48 uur gestaakt. Er is ongenoegen over een mogelijke verhuizing van de drukkerij naar die van de Vum-groep in Groot-Bijgaarden. Vers l'Avenir is voor meer dan de helft in handen van de Vum. Er moet een nieuwe drukpers komen en dus werd onderzocht of een verhuizing van de activiteit van Rhisnes (Namen) naar Groot-Bijgaarden niet goedkoper is. De directie van de Vum heeft nu beloofd om de mogelijkheid om te investeren in Rhisnes, te heronderzoeken. In de drukkerij werken ongeveer vijftig mensen.

(belga)