BRUSSEL (tnl, eigen berichtgeving) - Ondanks een zwakke vraag in zijn Auto-afdeling, handhaaft de Belgische auto-invoerder D'Ieteren zijn vooruitzichten. In 2005 verwacht de invoerder een geconsolideerd courant resultaat na belastingen in lijn met 2004. Het goede jaarbegin van Belron moet de zwakkere start van D'Ieteren Auto compenseren.

Het marktaandeel van D'Ieteren Auto bedroeg op 24 mei 17,96%, tegenover 16,86% exact een jaar eerder. Dat maakte de groep bekend in een trading update over het eerste kwartaal. Op 24 mei lag het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens 6% lager in vergelijking met 2004, het jaar waarin een Autosalon plaatsvond. Door de zwakke vraag van de voorbije weken verlaagt D'Ieteren Auto zijn verwachtingen voor het aantal inschrijvingen voor 2005 tot 470.000.

Eind 2005 wil D'Ieteren een marktaandeel van 19% halen. Daarvoor rekent de invoerder op enkele nieuwe modellen die de komende maanden gelanceerd worden: de Passat Variant en de Jetta. De nieuwe Audi A6 Avant en het vernieuwde Skoda Octavia-gamma deden het marktaandeel al stijgen, terwijl Volkswagen, met de Golf Plus, de Passat berline, de Polo en de Fox, een terugval kende.

Belron daarentegen zette een sterke start neer in 2005. De groep, actief in herstelling en vervanging van voertuigbeglazing en voor 73,73% in handen van D'Ieteren, groeide vooral op het Europese vasteland. Belron heeft zijn geografische expansie voortgezet door de overname van Elite Auto Glass en Glaspro. Daardoor is Belron nu actief op 28 markten.

(lej)