BRUSSEL - 'Flatlife', de korte animatiefilm van de jonge filmmaker Jonas Geirnaert, is op het elfde Internationale Animatiefilmfestival 'Krok' in Rusland bekroond met de Speciale Prijs ,,voor zijn geweldige humor en perfecte timing''. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds vandaag bekend. Aan de bekroning hangt een bronzen beeldje en een geldprijs van duizend dollar vast.

Het festival speelt zich volledig af op een riviercruiser die in tien dagen van Novogrod naar Moskou vaart en onderweg enkele oude steden aandoet. ,,Er heerst een geweldige sfeer op het festival. Het is echt ongelooflijk om in het gezelschap van boegbeelden van de animatiewereld als regisseur Youri Norstein en componist Normand Roger te kunnen deelnemen aan workshops en allerhande events'', aldus Geirnaert, die zelf de prijs in ontvangst nam.

Flatlife is een elf minuten lange, amusante en intrigerende tekenfilm over vier buren in hun aan elkaar grenzende flat. In mei werd het werk van Geirnaert op het filmfestival van Cannes met de prijs van de jury in de competitie voor korte film bekroond. In zijn dankwoord liet Geirnaert zich toen opmerken door de Amerikaanse kiezers op te roepen tegen president George W. Bush te stemmen

Momenteel reist de film langs festivals en filmweken in Europa, de VS, Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Canada.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig