BRUSSEL - Jos Chabert trekt bij de verkiezingen op 13 juni de CD&V-lijst voor het Brussels parlement. Brigitte Grouwels staat op de tweede plaats. De Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement wordt getrokken door Steven Vanackere, adjunct-directeur-generaal bij de MIVB. Dat heeft CD&V-voorzitter Yves Leterme aangekondigd.

Chabert trekt dus de Brusselse lijst, die intussen is goedgekeurd door de Brusselse hoofdstedelijke partijraad. Grouwels staat op twee, Walter Vandenbossche op drie en Bianca Debaets op vier.

De andere Brusselse CD&V-lijst, die voor het Vlaams Parlement, wordt op 13 juni niet aangevoerd door Grouwels, maar door Steven Vanackere. Met Vanackere lanceert CD&V één van de beloofde tien nieuwelingen in de fractie van het Vlaams Parlement.

Vanackere wordt volgende week 40 jaar en is sinds mei 2000 adjunct-directeur-generaal bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Tussen oktober '93 en eind april 2000 was hij directeur-generaal bij de haven van Brussel. Hij was eerder ook actief als (adjunct-)kabinetschef bij de Brusselse regering en was begin jaren '90 een jaar lang adviseur van toenmalig CVP-voorzitter Herman Van Rompuy.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig