Verhofstadt overtuigend gezakt
Foto: © BELGA
BRUSSEL - De regering-Verhofstadt kreeg niet alleen van de redactie van De Standaard een onvoldoende. Ook de bedrijfsleiders en accountants die we ondervroegen, vinden dat de premier niet goed bezig is.

Slechts 8,6 procent van de deelnemers aan de poll meent dat de federale regering nu beter presteert dan zes maanden geleden. Een overweldigende 59,5 procent vindt dat ze het slechter doet. ,,Verhofstadt voert de politiek van 'veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven','' zo verklaart een accountant zijn negatieve beoordeling. Opvallend is dat de Franstaligen in hun oordeel over de federale regering milder zijn dan de Vlamingen.

De Vlaamse regering krijgt meer krediet. Vier op de tien (Vlaamse) ondervraagden vinden dat de regering-Leterme het beter doet dan haar voorganger, de regering-Somers; 43 procent van de deelnemers ziet weinig verschil, en slechts 15,8 procent meent dat Bart Somers het beter deed.

Ten slotte werd ook gepeild naar de appreciatie voor de Vlaamse ministers. Minister-president Yves Leterme haalt het ruimschoots op Frank Vandenbroucke en Kris Peeters. Naast dit drietal kan alleen Dirk Van Mechelen er prat op gaan dat meer dan 10 procent van de deelnemers aan de enquête hem betitelt als beste minister.

Uit de commentaren bij deze vraag blijkt echter dat de meeste bedrijfsleiders en accountants geen al te hoge pet ophebben van politici in het algemeen. ,,In het land der blinden is eenoog koning'', noteert een CEO over Yves Leterme. ,,De overheid heeft geen voeling met de noden van kmo's'', zucht een andere.

(kdr)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig