IN DE KIJKER. Klaus Van Isacker zet De Tijd mee op de sporen
Foto: © BELGA
Klaus Van Isacker, tot vorig jaar directeur informatie bij VTM, is sinds maandag aan de slag bij de zakenkrant De Tijd.

Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe van Mediafin, het bedrijf dat de zakenkranten De Tijd en L'Echo overkoepelt, bevestigde gisteren de komst van Van Isacker. Welke functie hij daar uitoefent, is niet echt duidelijk. Velghe wil alleen preciseren dat Van Isacker samen met hoofdredacteur Frederik Delaplace, de ,,nieuwe'' Tijd op de sporen gaat zetten. Begin mei willen De Persgroep en Rossel, die samen De Tijd en L'Echo overnamen, de twee kranten opnieuw lanceren. ,,We willen vriend en vijand verrassen met de nieuwe Tijd '', zegt Velghe, die daarom nog niet veel kwijt wil over het project en evenmin over de rol van Van Isacker daarin. De samenwerking met Delaplace verloopt ,,schitterend'', zegt hij.

Klaus Van Isacker (40) was tot augustus vorig jaar directeur informatie bij VTM. In die functie zette hij de geslaagde remonte van het Nieuws, dat veel marktaandeel verloren was tegenover het Journaal van Eén, in de steigers. Het was Van Isacker die bijvoorbeeld Stef Wauters, de populaire anchorman van de VRT, naar Vilvoorde haalde.

Voor hij in 1990 overstapte naar het VTM-nieuws, werkte Van Isacker bij Het Laatste Nieuws , dat ook tot De Persgroep behoort. Ervaring in de krantenwereld heeft hij dus.

In de vijftien jaar dat hij bij VTM werkte, was hij onder meer eindredacteur, algemeen hoofdredacteur en, sinds 1996, directeur informatie in opvolging van Gaby Feyaerts. In die laatste functie was hij verantwoordelijk voor de nieuwsuitzendingen, maar ook voor andere informatieprogramma's zoals Polspoel & Desmet.

Het vertrek van Van Isacker bij VTM, in augustus vorig jaar, kwam als een verrassing. Speculaties dat er een of ander geschil aan de basis van zijn plotse beslissing lag, werden ontkend. Van Isacker zelf noemde bij zijn vertrek de vernieuwingsoperatie van het Nieuws ,,de zwaarste, maar ook de meest bevredigende periode'' uit zijn carrière, maar hij zei ook te beseffen dat je zoiets maar één keer in je leven kan doen. ,,Daarom wil ik op mijn veertigste iets anders doen.'' Bij De Tijd heeft hij blijkbaar een nieuwe uitdaging gevonden.

(kdr)