Ouders geven een miljoen dollar voor tip Natalee
De moeder van Natalee Holloway, in haar hotelkamer in Aruba (archieffoto) Foto: ap
ORANJESTAD - De familie van Natalee Holloway, de Amerikaanse tiener die eind mei op Aruba verdween, betaalt een miljoen dollar voor de tip die leidt tot de vondst van hun dochter. Het geld wordt alleen betaald wanneer Natalee levend teruggevonden wordt. Dat heeft Ruben Trapenberg, hoofd voorlichting van de Arubaanse regering, gisteren laten weten.

Wordt de 18-jarige Holloway dood teruggevonden, dan daalt de beloning tot 100.000 dollar. Anonieme vrienden van de familie hebben het geld beschikbaar gesteld, zei Trapenberg.

Behalve de familie van Holloway heeft ook het onderzoeksteam zijn inspanningen verhoogd om de drie hoofdverdachten te verhoren. Het Openbaar Ministerie heeft vanuit Nederland onder meer twee verhoordeskundigen laten overkomen. Ook is een Arubaanse officier van justitie naar het kantoor van de FBI in Quantico, Virginia, vertrokken om na te gaan welke hulp het FBI kan bieden. De FBI heeft ook de beschikking gekregen over het onderzoeksmateriaal.

Holloway is sinds 30 mei vermist. Zoekoperaties waarbij onder meer Nederlandse F16-jachtvliegtuigen werden ingezet hadden geen resultaat. Hoofdverdachte is de 17-jarige Joran van der Sloot en twee Surinaamse broers van 17 en 21. Voor zover bekend zijn zij de laatste personen met wie ze contact had. Joran is de enige die nog in voorlopige hechtenis zit, omdat hij onlangs zijn verklaring wijzigde over zijn laatste ontmoeting met Holloway.