-  Zusje voor VLM Airlines
-  Europese luchtvaart in de lift
-  Man U-fans zetten Vodafone onder druk
-  Meer bankkaarten geblokkeerd

Zusje voor VLM Airlines

Het Nederlandse Panta Holdings van de Nederlander Jaap Rosen Jacobson, de eigenaar van de Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, neemt het Nederlandse Demir Air Holding over. Die groep is vooral actief in de verhuur van vliegtuigen en bemanning. Met Demin Airways verzorgt de groep vanuit het Zwitserse Zürich ook vluchten naar Noord-Italië. Het is de bedoeling dat VLM en Demin Air onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Er wordt wel gekeken naar besparingsmogelijkheden, onder meer in het onderhoud van de vliegtuigen.

(cv)

Europese luchtvaart in de lift

De dertig luchtvaartmaatschappijen van de Association of European Airlines (AEA) zagen in juni het luchtvaartverkeer stijgen met 6,2 procent. Samen vervoerden ze meer dan 29 miljoen passagiers. Ze legden daarbij 61 miljard kilometer af.

(dpa)

Man U-fans zetten Vodafone onder druk

Fans van de voetbalclub Manchester United hebben er tijdens de algemene vergadering van Vodafone op aangedrongen dat de operator een einde zou maken aan zijn sponsoringcontract met de club. Ze deden dat uit onvrede over de overname van de club door de Amerikaanse miljardair Malcolm Glazer. Ze deelden ook pamfletten uit waarin ze waarschuwden dat fans die niet gelukkig zijn met de overname wel eens van operator zouden kunnen veranderen als Vodafone de club blijft sponsoren.

(reuters)

Meer bankkaarten geblokkeerd

CardStop heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 354.400 bankkaarten geblokkeerd, 4 procent meer dan vorig jaar. Dat heeft de Tijd gisteren gemeld. In 61 procent van de gevallen ging het om kaarten die verloren waren.