Tervuren keek naar prinses Claire
Foto: belga
BRUSSEL - Blikvanger voor de kiezers in Tervuren was Prinses Claire. Zij was opgeroepen als bijzitter en nam die plicht ook ten harte. Om 15.00 uur sloot ze stembureau 152.

Volgens de Tervurense burgemeester Bruno Eulaerts was de prinses een voorbeeldige bijzitter. ,,En alles verliep zonder het minste probleem,'' zei hij aan Belga. "Uiteraard waren een heleboel inwoners gewoon nieuwsgierig. Maar voorts verliep alles perfect. Geen heibel of geen manifestaties en dus geen problemen."

Prins Laurent kon zijn bezorgdheid niet verbergen. ,,,De prins kwam nadat hij zijn elektronische stem had uitgebracht nog drie keer langs,'' zegt Ulaerts. ,,Hij wandelde het kiesbureau binnen om even bij de prinses te zijn. Hij was toch een beetje gespannen over de taak van Claire.''

Tijdens het vervullen van zijn kiesplicht trok de prins alvast de aandacht door extra lang in het kieshokje te blijven. Later verklaarde hij aan de verzamelde pers ook waarom. ,,,Mijn personeel spreekt geen Nederlands, dus heb ik alles overgeschreven en vertaald naar het Frans. Zo kunnen mijn medewerkers straks ook zonder problemen stemmen,''' aldus de prins.

Buiten stond de lokale politie om te vermijden dat er een lange files zou ontstaan van mensen die een babbeltje wilden slaan met de prinses.