BRUSSEL - De Belgische Basketballiga (BLB), die zondag bijeen was in Diegem, zal twee voorstellen formuleren aan Pepinster in het kader van de affaire-Sundov. Het orgaan van de Belgische eersteklassers, dat samenkwam in de marge van de Beheerraad van de Belgische Bond (KBBB), besliste samen met de voorzitters van de bij de play-offs betrokken clubs om de club uit Pepinster twee keuzes te laten.

Ofwel aanvaardt Pepinster om zich terug te trekken uit de play-offs van het Belgische kampioenschap, die dinsdag van start gaan. Daarop zou Oostende zijn klacht laten vallen over het frauduleuze gebruik van documenten om de spelerslicentie van de Kroaat Bruno Sundov (Pepinster) te verwerven.

Ofwel blijft Pepinster bij een deelname aan de play-offs -het kan niet verplicht worden om zich terug te trekken, maar dan blijft de procedure en het onderzoek tegen de club lopen. In dat geval zou Bergen, in eerste instantie als vijfde net buiten de play-offs gevallen, zijn plaats voor de eindronde aan Oostende willen afstaan. Bergen toont daarmee zijn goede wil: "Om Oostende, dat zich sportief en rechtmatig kwalificeerde, niet te straffen, en om de play-offs te kunnen laten starten op dinsdag en zo het imago van het Belgische basketbal hoog te houden". De Henegouwse club verwacht van Pepinster dat ze vandaag voor middernacht een antwoord geven. Bij een terugtrekking van Bergen zouden de vier clubs die de play-offs afwerken, Charleroi, Pepinster, Luik en Oostende zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig