BRUSSEL - De Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) heeft na afloop van een Buitengewone Vergadering beslist Pepinster twee punten af te trekken, door verlies met forfaitscore (20-0) van de wedstrijden in Charleroi (80-54) en Oostende (80-74).

De Bond heeft namelijk de licentie van de Kroatische speler Bruno Sundov, die beide partijen met de club uit Verviers afwerkte, met terugwerkende kracht vanaf 3 mei ingetrokken.

Bijgevolg is het klassement van het Belgisch kampioenschap, dat de vier geplaatsten voor de play-offs aanduidt, nu:
1. Charleroi 100 punten,
2. Bergen 84 punten,
3. Luik 84 punten,
4. Pepinster 84 punten.

Paraxodoxaal genoeg verliest Oostende, de ploeg die klacht indiende bij de Belgische Basketballiga (BBL), nu zijn plaats in de play-offs aan Bergen.

Oostende vocht het feit aan dat Sundov zijn aansluitingskaart tekende op 29 april, een dag waarop hij met Tel Aviv in Israël aan de slag was in de Final Four van de Euroliga. Uit documenten blijkt ook dat de Kroaat pas op 3 mei voet op Belgische bodem zette.

Volgens de krant La Dernière-Heure/Les Sports hebben de voorzitters van Oostende, Luik en Bergen al laten weten niet tegen Pepinster te willen uitkomen in de play-offs. .

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig