Wie satelliettelevisie in huis wil halen heeft drie zaken nodig: een satellietschotel om de signalen van de satelliet uit de lucht te plukken, een ontvanger (te vergelijken met de settopbox van Belgacom en Telenet) en een smart card van TV Vlaanderen.

Zonder de smart card gaat het ook, maar dan kan u niet naar de zenders kijken die TV Vlaanderen (gecodeerd) uitzendt, enkel naar de 400 zenders die sowieso al gratis te ontvangen zijn via satelliet. Het is echter maar de vraag of veel mensen zitten te wachten op CubaVision, TVP Polonia of het Tsjechische Ocko TV.

TV Vlaanderen biedt zelf een starterspakket aan, waar alle hardware inzit, voor 299 euro. Wie al een satellietschotel en -ontvanger heeft (of iets anders wil dan het starterspakket), kan ook enkel de smart card kopen voor 79 euro. Voor die consumenten is het echter opletten geblazen: niet elke satellietontvanger is immers compatibel met het signaal van TV Vlaanderen. Op hun site staat een lijst met aanbevolen en te mijden ontvangers.

(fpe)