BUY: BEKAERT
SELL: BT


BEKAERT

De resultaten van de West-Vlaamse staalverwerker Bekaert konden analist Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities wel bekoren. Hij verhoogt zijn raming van de winst per aandeel voor 2006 van 6,27 tot 6,64 euro, en die voor 2007 van 6,37 tot 6,82 euro. Vanderhaeghen merkt wel op dat Bekaert voor sommige producten een lichte daling van de vraag noteert, maar dat is geen reden om het advies aan te passen. Dat blijft een outperform, met een koersdoel van 90 euro. Het aandeel noteerde gisteren rond de 82 euro.

BT

Morgan Stanley verhoogt het koersdoel van de Britse telecomgroep BT van 185 tot 200 pence, maar het aandeel staat daar al een eind boven. Omdat het beurshuis geen reden ziet voor zo'n hoge waardering, blijft het aandeel op zijn rating underweight . Met een verwachte koers-winstverhouding voor volgend jaar van 14 (voor pensioenberekening) is BT duurder dan sectorgenoten zoals Vodafone, zegt Morgan Stanley. BT moet bovendien afrekenen met residentiële klanten die naar alternatieve telecomoperatoren overstappen.

En wat met de mogelijkheid van een overname door een private equity-groep? Never say never , aldus Morgan Stanley, maar ,,we zien niet goed in hoe een overnamebod (boven de huidige koers) waarde zou kunnen creëeren''.