Aandelen opzoeken doe je met het bekende zoekvenster. Je kan een ticker code of een naam ingeven. In dat laatste geval serveert Google een lijst van mogelijke aandelen. Generieke zoektermen kunnen ook. Zo levert ,,cars'' een lijst van aandelen uit de autosector op.

Het aanbod is behoorlijk groot. Zo vind je ook alle Belgische aandelen terug.

De blikvanger in het basisscherm is de interactieve beursgrafiek . Je kan erover scrollen met je muis om voor- of achteruit te gaan in de tijd. Op de grafiek is met letters aangeduid wanneer er over het bedrijf nieuws is verschenen. Die nieuwsberichten - aangeduid met de corresponderende letter - vind je rechts van de grafiek. Al het nieuws wordt gecompileerd via de zoekmachine Google News, uit ongeveer 4.500 nieuwsbronnen. Daarmee onderscheidt Google Finance zich onder meer van Tahoe Finance, waar al het nieuws afkomstig is van enkele tientallen ,,gerespecteerde'' bronnen.

De koersinformatie is vrij eenvoudig; de meeste koersen hebben een kwartier vertraging. Google geeft ook extra info zoals de beurskapitalisatie, koers-winstverhoudingen en volume-informatie. Maar voor de buitenlandse aandelen is die info doorgaans niet beschikbaar.

Onder de koersgrafiek vind je meer fundamentele informatie over het bedrijf, zowel resultatenrekening en balans als financiële ratio's.

Google biedt ook informatie over het management . Behalve hun functie en een cv'tje kan je hier ook beschikbare informatie opsnorren over hun verloning en aandelenopties.

Wie zich hiervoor aanmeldt, kan op Google Finance een persoonlijke portefeuille samenstellen.

De toegevoegde waarde van Google zit hem vooral in de externe links . Niet alleen naar bekende informatiebronnen zoals Edgar (de databank van meldingen aan de Amerikaanse beurscommissie SEC), maar ook naar andere bedrijven uit dezelfde sector, en naar weblogs waarin het bedrijf vermeld wordt.

Voor elk aandeel biedt Google Finance ook een discussiegroep aan. Dit kan uitgroeien tot een populaire feature , maar voor de meeste aandelen werd er uiteraard nog geen discussie opgestart. Over populaire aandelen zoals Microsoft, Apple en - jawel - Google, wisselden de bezoekers gisteren al volop van gedachten.

(wdp)