-  Hoog internetgebruik bij Belgische bedrijven
-  Autoverkoop in eerste vier maanden gedaald
-  Beleggingsfondsen populairder dan ooit
-  Onur Air verbannen uit Nederland en Duitsland
-  Jan Dejonghe creatief directeur VVL/BBDO

Hoog internetgebruik bij Belgische bedrijven

In het begin van 2004 behoorden de Belgische bedrijven tot de groep met het hoogste internetgebruik in Europa.

Meer dan 9 op de 10 was on line. Van die bedrijven is reeds 70 procent overgeschakeld op breedband, waarmee ze het duidelijk beter doen dan het Europees gemiddelde, dat strandt op 53 procent. Dit maakte het statistisch bureau van de EU, Eurostat, vrijdag bekend in een rapport.

(belga)

Autoverkoop in eerste vier maanden gedaald

De verkoop van nieuwe personenauto's in België is tijdens de eerste vier maanden van dit jaar gedaald met 7,1 pct, tegenover dezelfde periode vorig jaar.

In heel Europa zakte de autoverkoop met 2,6 pct. Dat blijkt uit cijfers van de koepel van Europese autoproducenten ACEA.

(belga)

Beleggingsfondsen populairder dan ooit

Het netto actief van de Belgische en buitenlandse Instellingen voor Collectieve Belegging (ICB's) die op de Belgische markt verdeeld worden, is in het eerste kwartaal van 2005 met 9,57 miljard euro of 6,4 procent gestegen tot 158,85 miljard euro. Dat is het hoogste netto actief dat totnogtoe in de sector werd opgetekend. Het vorige record bedroeg 149,28 miljard euro en dateerde van 31 december 2004.

(belga)

Onur Air verbannen uit Nederland en Duitsland

Na de Nederlandse luchtvaartautoriteit heeft nu ook het Duitse Federale Bureau voor de Burgerluchtvaart de vliegvergunning van de Turkse chartermaatschappij Onur Air ingetrokken. In Nederland kreeg de maatschappij donderdag al een vliegverbod voor een maand opgelegd. Net als bij onze noorderburen wordt in Duitsland verwezen naar veiligheidsredenen.

Als gevolg van het tijdelijke vliegverbod in Nederland, zitten dezer dagen zo'n 9.000 Nederlanders geblokkeerd in Turkije. Onur Air vliegt ook op België, waar de maatschappij met name de vluchten van reisorganisator Marmara verzorgt vanaf Brussel. Het Belgische Bestuur der Luchtvaart voerde reeds controles uit bij toestellen van Onur Air, maar daarbij kwamen nooit zware problemen aan het licht.

(belga)

Jan Dejonghe creatief directeur VVL/BBDO

Jan Dejonghe, momenteel creatief directeur bij het reclamebureau GV/Company, treedt op 1 juni in dienst bij VVL/BBDO. Daar zal hij dezelfde functie vervullen. Hij vervangt er Willy Coppens. Met het aantreden van Dejonghe wil VVL/BBDO een scherpere creatieve koers gaan varen. Dejonghe heeft tal van creatieve prijzen op zijn naam staan.

(rmg)