De werkgevers verbinden de inperking van de ontslagvergoedingen voor topmanagers aan een nieuwe ontslagregeling voor bedienden.

Met zijn pleidooi om de afscheidsregeling voor topmanagers te koppelen aan die van de bedienden zondag in het VRT-programma De zevende dag, heeft Pieter Timmermans, de topman van het VBO, meteen de toorn opgewekt van Luc Cortebeeck van het ACV.

Die vond dat het niet kan dat het Verbond van Belgische Ondernemingen de discussie over de inperking van de toplonen van ceo's gebruikte om erop te wijzen dat tegelijk ook iets moeten worden gedaan aan de ontslagregeling voor bedienden. 'Het kan niet zijn dat de schandalige overdrijvingen van ceo's worden gebruikt om de bedragen van de gewone bedienden dan ook maar even naar beneden te halen', zei hij.

Timmermans argumenteerde dat het op zijn plaats is om eens een debat te hebben over opzegtermijnen in het algemeen. Hij voegde er meteen aan toe dat in ons land de opzegtermijnen van bedienden vijf à zes keer hoger liggen dan het gemiddelde van Europa.

Een globale regeling is volgens Timmermans ook de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen achterpoortjes worden gevonden. Hij waarschuwde voor de discriminatie van topmanagers tegenover hogere bedienden.

De regering werkt momenteel aan een wettelijke regeling om de hoge opzegvergoedingen van topluit uit het bedrijfsleven aan banden te leggen. Minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) verklaarde gisteren dat het de bedoeling is om zo'n vergoeding te beperken tot maximaal 18 maanden loon. De SP.A vindt 12 maanden het maximum, zei kamerlid Bruno Tuybens zondag. De discussie over de hoge ontslagvergoedingen van toplui kwam deze week weer in de aandacht nadat bekend raakte dat Fortis deze zomer aan topman Gilbert Mittler 4 miljoen euro opzeg had uitgekeerd.