De omzet van de Belgische producent van kunststofprofielen zakte met 1,5 procent.

Winstcijfers heeft Deceuninck nog niet voor de eerste helft van het jaar. Maar op basis van de met 1,5 procent gedaalde omzet tijdens het tweede kwartaal, vreest gedelegeerd bestuurder Clement De Meersman dat zowel de operationele cashflow als het resultaat lager zullen zijn dan tijdens de eerste helft van 2007. Cijfers komen er pas op 31juli.

Het omzetcijfer in het jongste kwartaal werd vooral beïnvloed door valutaschommelingen die een negatieve invloed op de omzet hadden van 2,9 procent. Het verkocht volume steeg met 1,4 procent. In de Verenigde Staten daalde de verkoop met 20 procent, maar in Europa werd zes procent meer verkocht, waarbij West-Europa goed was voor een verhoging met 5 procent en Oost-Europa met 9 procent. Positief was de omzetevolutie in Frankrijk, met een stijging van meer dan 15 procent. Ook in de Benelux en Duitsland steeg de omzet telkens met 5 procent, maar in Spanje en Groot-Brittannië daalde de omzet.

'Het is te vroeg', zegt De Meersman, 'om in te schatten hoe groot het effect van de kostenbesparingsprogramma's en prijsverhogingen op de jaarresultaten 2008 zal zijn. De stijging van de grondstoffen-, energie- en transportprijzen van de voorbije weken noopt ons tot grote voorzichtigheid.' (lc)