EVS groeit hardst sinds twee jaar
Foto: © Administrateur
De Luikse maker van mediatechnologie boekte een omzetgroei van 48% in het tweede kwartaal.

EVS Broadcast Equipment, 'swerelds grootste maker van digitale opnamesystemen die onder meer gebruikt worden voor de tv-verslaggeving van sportwedstrijden, heeft in zijn tweede kwartaal een recordomzet geboekt van 34,4 miljoen euro. Dat is bijna de helft meer dan een jaar eerder, en eveneens een stuk meer dan de mediaan-analistenverwachting van 29,7 miljoen euro.

De verkoop aan tv-studio's werd in het kwartaal bijna verdrievoudigd. Op 1juli stonden voor de rest van het jaar nog voor 23,3 miljoen euro aan bestellingen in het orderboekje. De goede resultaten stuwden het aandeel gisteren op. Het sloot de beursdag ruim acht procent hoger af, op 56,91 euro. Tijdens de handel was er zelfs meer dan tien procent winst. Het bedrijf heeft nu een beurswaarde van bijna 800 miljoen euro.

De apparatuur van EVS wordt gebruikt in negen van de tien uitzendwagens die gebruikt worden voor uitzendingen op verplaatsing. Maar het Luikse bedrijf wint ook steeds meer klanten in de markt voor tv-studio's, die zowat tien keer groter is. EVS wordt daardoor ook minder afhankelijk van grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen. En dat is een goede zaak, want volgend jaar staan er geen zulke grote evenementen op de kalender. (bloomberg)