Belgacom en Telindus zoeken nieuw project
Foto: belga
Belgacom en Telindus praten met elkaar over een aanpassing van het bod dat door Telindus gesteund wordt.

De gesprekken moeten de weg effenen voor een project dat de steun geniet van de raad van bestuur van Telindus. Die raad moet zich uiterlijk donderdag uitspreken over het aangepast bod van Belgacom. De gesprekken moeten Telindus garanties geven over werkzekerheid, behoud van de ondernemingscultuur en de internationale groei van de groep.

Belgacom biedt sinds vorige donderdag 16,6 euro per aandeel Telindus. France Telecom maakte een dag eerder bekend 15,8 euro te bieden. France Telecom heeft nog altijd geen definitief standpunt ingenomen van waar het naartoe wil. Daar heeft het nog maximaal tot 4 januari tijd voor. De familie Cordier sprak eerder haar steun uit voor het tegenbod van France Telecom maar dit sluit een verkoop aan Belgacom niet uit.

Nogal wat waarnemers geloven dat de biedoorlog in feite gestreden is. Dat bleek ook uit het feit dat het hefboomfonds Tisbury Capital Management LLP dat in korte tijd een belang had opgebouwd van 1,3 miljoen aandelen in Telindus (3,68% van de aandelen of 3,41% op verwaterde basis) gisteren bekend maakte dat het al zijn aandelen heeft verkocht. Geschat mag worden dat de winst per aandeel grofweg 2 euro bedraagt. Telindus noteerde lange tijd rond de 14,5 euro en steeg de jongste dagen snel door als gevolg van het opbod tussen Belgacom en France Telecom. Gisteren sloot Telindus af op 17,01 euro.

(pdd)