ZURICH - Het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco kan blijven rekenen op de steun van hoofdaandeelhouder Klaus Jacobs. De geruchten dat Jacobs zijn aandeel van 12% in Adecco wil verkopen, zijn op niets gebaseerd, aldus het management van Adecco. De Zwitserse zakenman heeft zelfs toegezegd om opnieuw lid te worden van de raad van bestuur, luidde het gisteren in een bedrijfsmededeling.

In 2002 had de steenrijke Klaus Jacobs zijn mandaat in de raad van bestuur van Adecco doorgegeven aan zoon Christian. Eind april gebeurt nu het omgekeerde. Met zijn terugkeer wil Jacobs senior de misnoegde beleggers geruststellen: hij blijft geloven in Adecco.

Het nieuws over een mogelijk vertrek van Jacobs, een van de stichters van de uitzendgroep, had de beurswaarde van het aandeel in de afgelopen dagen geen goed gedaan. Gisteren veerde het aandeel met 4,6% op, tot 64,35 Zwitserse frank.

Het grootste uitzendbedrijf in de wereld is nog altijd niet rond met het onderzoek naar de ,,gebreken'' in de Amerikaanse boekhouding. Het topmanagement blijft volhouden dat het om een ,,beperkt'' probleem gaat, maar kan nog steeds geen datum voor de publicatie van de jaarresultaten over 2003 geven. Het ,,schandaal'' deed de waarde van het Adecco-aandeel op 12 januari op één dag met 35% omlaag duiken, van 81 tot 53 Zwitserse frank.