GENK - De directie van staalreus Ugine&ALZ in Genk gaat het personeelsbestand met een 50-tal jobs verminderen. Dat gebeurt in het kader van een besparingsplan 'Arcade' dat vandaag tijdens een bijzondere ondernemingsraad door de directie bekend gemaakt werd.

Uit een studie bleek volgens de directie dat er op de personeels- en andere kosten in de verschillende productie-eenheden tot 30 procent bespaard moet te worden. Voor de site in Genk komt dit voor de periode 2004-2006 neer op een kostendaling van 12 procent. Daarom verdwijnen er 25 jobs van arbeiders en 25 van bedienden.

De directie van ALZ&Ugine rekent naar eigen zeggen op een constructieve houding van de vakbonden om de komende jaren naakte ontslagen te vermijden.

Ugine&ALZ is gespecialiseerd in de productie van koud- en warmgewalst staal. De Genkse site stelt ruim 1.100 werknemers tewerk en boekte in 2002 een omzet van 89 miljoen euro. Ook de voorbije jaren werd er in het personeelsbestand van de Genkse vestiging van Ugine&ALZ gesnoeid.