Leterme start woensdag informatieronde
Yves Leterme Foto: © mhb
BRUSSEL - CD&V-voorzitter Yves Leterme start woensdag met een brede informatieronde met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Dat kondigde hij vanavond aan op een persconferentie. Morgen heeft hij een gesprek met parlementsvoorzitter Norbert De Batselier.

De informatieronde komt er op vraag van het politiek bestuur van CD&V en kartelpartner N-VA. Leterme zal zich tijdelijk als partijvoorzitter laten vervangen door een driemanschap: politiek secretaris Jo Vandeurzen en de ondervoorzitters van de partij, Cathy Berx en Wouter Beke.

Vanmorgen besliste het partijbestuur van de VLD dat de liberale partij bereid is om mee in een regering te stappen. SP.A wacht op een initiatief van CD&V. Groen! wil liever niet meeregeren.

In het zuiden van het land starten de PS-kopstukken Elio Di Rupo en Charles Picqué morgen hun raadplegingen. PS-voorzitter Di Rupo wordt de formateur voor de Waalse gewestregering en de Franse gemeenschapsregering, het Brusselse boegbeeld Charles Picqué is formateur voor de Brusselse regering. Dat heeft het partijbureau van de Franstalige socialisten beslist.

Naast de politieke partijen zullen ze ook de sociale partners en het middenveld ontmoeten.