,,De laatste kans bestaat niet''
Rudy Hageman. Foto: © Belga
KONTICH - Of de desinteresse van Gores voor Real Software de laatste kans is voor Rudy Hageman om Real Software opnieuw binnen te halen? ,,Ik geloof niet in zoiets als de laatste kans'', reageerde Hageman gisteren laconiek. ,,Maar u begrijpt dat ik geen enkele commentaar kan geven over mijn intenties.''

Hageman, die Real Software in 1986 oprichtte na een omstreden vertrek bij Delaware Computing, zorgde tussen 1996 en 2000 voor vuurwerk op de Brusselse beurs. Hij werd bij Real Software in enkele stappen aan de deur gezet nadat de groep bijna bezweek onder de schuldenlast van een verkeerd gelopen overname (Tava).

Hageman heeft Real Software, die hij beschouwde als zijn baby, nooit helemaal kunnen loslaten en heeft de laatste vijf jaar veel van zijn energie gestopt in het recupereren van het bedrijf. Dat leidde tot een machtsstrijd met zijn opvolger Theo Dilissen.

Een poging van Hageman vanaf september 2004 om met de steun van enkele interne managers de macht te grijpen bij Real Software mislukte. Het gaf aanleiding tot een maandenlang stellingenoorlog. Uiteindelijk beet Hageman in het zand en greep hij zelfs naast een adviesrol voor overnemer Gores maar hij bewees wel een taai klant te zijn.

Hageman richtte daarop een eigen IT-bedrijf op, Retailaibility.it, en positioneerde zich opnieuw in de softwaremarkt. ,,Dat bleek een goede strategie'', zei hij gisteren. Hageman is nog altijd aandeelhouder van Real Software en staat dicht bij Peter Op de Beeck, de ceo van Real Software.

Hageman zegt dat hij zijn strategie niet in de pers wil bespreken. De vraag wie zijn medestanders zouden zijn om de plaats van Gores in te nemen, blijft onbeantwoord. ,,Ik ga nu geen enkele commentaar geven.''

(pdd)